ONU: 192 països. Per què no 500?

P.J. Crowley, exportanveu del Departament d’Estat dels Estats Units afirmava, fa tan sols unes setmanes, que l’Organització de Nacions Unides seria ingovernable amb més països dels que ara la formen. Segurament, té tota la raó.

Encara que jo crec que el nombre de membres no és el problema. Per què no 500, o 1.000? Les noves tecnologies i la bona voluntat permetrien gestionar qualsevol organisme. Potser el problema està en el tipus de membre, el país nació, un membre que no li agrada que l’avaluïn i que, en canvi, imposa criteris dins de les seves pròpies fronteres que disminueixen les llibertats individuals.

No confio en un canvi d’actitud dels països nació. No saben com fer-ho. Confio en la bona voluntat de nous organismes que aglutinen pobles i regions i que, a través del dret a l’autodeterminació, els permetin organitzar-se lliurement. És a dir, organismes que vetllen per las llibertats. I trencant les rutines de la història, aquesta vegada aconseguir-ho sense violència ni guerres.

Tant de bo Europa funcioni. Per descomptat, a través dels Estats està essent un total fracàs.

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*