Periodistes d’empresa?: nom inadequat!!

No s’ha de confondre la gimnàstica amb la magnèsia, és a dir, la formació o la titulació de les persones

… Llicenciat en periodisme, en filologia anglesa, Graduat en publicitat i relacions públiques, en dret o en econòmiques …

amb la denominació dels perfils ocupacionals en les organitzacions. Per exemple, en l’àmbit de la comunicació:

… Director de Comunicació (DirCom), Responsable de Comunicació, cap de premsa, Redactor de la revista corporativa, Assistent d’esdeveniments, … altres / …

Un DirCom que hagi estudiat filologia i treballi a l’empresa no és un Filòleg d’empresa. I el mateix amb altres estudis. Per tant, un DirCom, un responsable de Comunicació o un cap de Premsa que hagi estudiat periodisme i treballa a l’empresa, no és un Periodista d’empresa. És un professional que té una responsabilitat en comunicació i té una formació en periodisme. Res més. Dir “periodista d’empresa” és pur intrusisme.

Per ara, només ha estat una ficada de pota d’un articulista a internet i un fullet informatiu d’un Institut d’Educació Contínua. No hi ha més indicis de Google. Esperem que no vagi a més. Seria un flac favor al periodisme i una falta de sensibilitat important cap a altres estudis de comunicació que es preocupen específicament de la Comunicació en les organitzacions. .

 

(En la foto, José Luis González Besada, Dircom de Iberdrola)

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*