Grans Bancs: política informativa imprudent

Al juliol de 2011, els 20 bancs europeus més grans mantenen la seva habitual política informativa anunciant nous beneficis (… amb el que està passant!!). Per a finals d’any la previsió és de 85.000 milions d’euros i 107.400 milions d’euros per al 2012.

Per què anunciar beneficis quan la crisi és global, total, generalitzada? No és una mica insultant? La política informativa dels grans Bancs es debat entre presentar la cara de l’èxit per demostrar que són solvents, o mostrar-se com entitats solidàries amb els ciutadans (no només amb els accionistes) i potenciar la informació de projectes i persones per sobre del balanç econòmic. La majoria de Bancs es decanten per la primera opció, sense miraments (o imprudència).

És clar que no poden amagar que el negoci bancari és escandalós, socialment injust i necessitat de regulacions jurídiques que equilibrin els interessos d’accionistes i ciutadans. Per això, si un Banc ha tingut 6.000 Milions d’euros de beneficis en un sol any (1 bilió de les antigues pessetes) no pot amagar-ho informativament, per transparència.

Així doncs, davant la disjuntiva de “potenciar” versus “matisar” els guanys, els responsables de comunicació han de pensar en els receptors dels seus missatges. La prudència em diu que haurien de moderar la seva eufòria si volen sobreviure al futur que se’ns acosta.

 

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*