Innovació docent: descans temporal de Power Point

Definitivament, aquest curs torno al guix. Disminuiré dràsticament les presentacions en power point. Com a mínim, un temps prudencial, fins que em reinventi.

A finals de juliol reflexionava sobre com limita el power point la innovació docent. I en gran mesura, és així. I no és per la qualitat de la tecnologia sinó per l’ús que habitualment fem. Crec que deleguem gran part de la nostra energia i creativitat en un programa massa encotillat. Per això, torno a la senzillesa de la pissarra per un temps.

 

I provaré d’explicar-me com abans, amb gestos, paraules, frases escrites, dibuixos. La meva actuació serà més lenta. Sens dubte. Però vull tornar a apostar per la sorpresa, el descobrir les coses a poc a poc (les fotos i les frases del power point són massa evidents, sentencien, no conviden a dubtar). Això no vol dir que no compartim a la vegada les idees en una Intranet o construïm un projecte a través de Twitter. És compatible. Encara més. Ho exigeix l’època actual. Però hem de preservar moments “magistrals” per retrobar-nos en el procés d’aprenentatge.

És molt possible que la innovació en la docència passi per dirigir-se a la ment de l’estudiant i no només als seus ulls. Intentaré promoure el pensament crític entre els que m’escoltin, i això és més fàcil si facilitem espais que permetin construir el discurs entre tots.

*

 

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*