Talent (I)

Tinc talent? En la majoria d’ocasions respons amb un “no crec … sóc de la pila”. Doncs no ho afirmes amb tanta seguretat. És molt possible que siguis una persona de talent: talent comercial, talent directiu, talent administratiu, talent tècnic, talent emprenedor, talent musical, talent científic, talent empàtic, talent deductiu, talent coordinador, talent expressiu literari, talent constructor d’idees o formes, talent docent, talent corporatiu, talent filantròpic, talent investigador, talent divulgatiu, talent audiovisual, talent … No diguis que no en tens cap?. No creguis en les biografies edulcorades dels grans mites de la història. No van ser talentosos en tot, potser van demostrar un talent sorprenent en un sol camp específic. Engrandir en excés a les persones talentoses empetiteix a l’observador. Hem de canviar aquesta visió de les coses.

El talent individual de cada un de nosaltres es pot avaluar segons la capacitat (puc), el compromís (vaig a fer-ho) i la decisió (actuo). A continuació, un esquema de Pilar Jericó del seu llibre Gestió del talent que resumeix de forma axiomàtica el concepte de talent.

Dues idees per a la reflexió:

• Un cop assumit que tens talent, has de trobar un camp on desenvolupar-lo. Tant de bo ho puguis desenvolupar en la vida professional. Serà la culminació de la teva vida. Però si a la feina no pots, tracta de focalitzar en un hobby o a través de les persones més properes i construeix projectes col·lectius que facin avançar la societat.

• Exercir el talent és una obligació. La persona de talent ha de retornar a la societat (pares, educadors, finançadors, líders, inspiradors) el que aquesta li ha donat. No hi haurà societat del coneixement sense persones de talent generoses, hàbils, compromeses amb el canvi i resoltes a actuar.

Cont. en Talent (II)

 

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*