La crisi està en el nostre interior

Fa uns mesos, en l’article Avís als ciutadans: la crisi pot estar en el nostre interior em vaig proposar explicar, ajudat pel filòsof Jiddu Krishnamurti (1895-1986), una de les meves profundes conviccions. i passat un temps, ja no crec que la crisi pugui estar dins nostre, sinó que està dins nostre. Hem de ser valents en el matís. Intentaré explicar-me.

Com la societat actual està malalta, entre tots hem decidit canviar-la. Tots pretenem ser el metge (discursos, lliçons, blogs, llibres, articles … fins i tot alguns a través d’una militància activa). Però, qui és la “societat”? No és més que la suma d’individus. Així doncs, no pretenguem canviar la societat. Qui ha de canviar és un mateix.

El documental que adjunt, The Real Revolution (La veritable revolució), pot ser inspirador. Recull fragments de reunions i entrevistes a Jiddu Krishnamurti a Califòrnia el 1966. Una excel · lent realització produïda per la NET (National Education Television, actualment Public Broadcasting Service) de 4 hores de durada i dividida en 8 capítols de mitja hora. Krishnamurti mostra un pensament lliure de dogmes, utilitzant paraules senzilles. Els nostres esquemes discursius són tan complexos que ens hem allunyat de la simplicitat. Aconsello seu visionat, part per part i sense presses. Potser les seves paraules puguin incidir en la nostra forma de pensar i actuar.


Cap a on anem

Observar-se a un mateix

Alliberar-se de la por

Meditació

Què és l’amor

Qüestionar

Viure i morir

La fi del conflicte

*

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*