Nuclears? No, gràcies

Fa més de 30 anys es van viure en el món destacades campanyes ciutadanes -grassroots lobbying- en contra de l’energia nuclear. El somrient sol vermell dins d’un cercle groc, amb el conegut eslògan Nuclears? No, gràcies creat per les daneses Anne Lund i Soren Lisberg el 1975 es va convertir, de la nit al dia, en un símbol internacional de la lluita antinuclear traduït a centenars d’idiomes.

Un de les països de major tradició nuclear, Japó, va decidir el passat 5 maig 2012 desconnectar-se de l’era nuclear, tancant de cop totes les seves centrals. L’accident de Fukushima el 2011 ha estat el detonant. Els polítics japonesos han pres una decisió històrica. Els ciutadans del Japó han donat suport als seus governants. Sàvia decisió dels primers. Honorable actitud de la ciutadania.

Hem de divulgar aquesta exemplar acció política japonesa.

I els ciutadans hem de tornar a ocupar l’espai central de la lluita contra l’energia atòmica. Sense una mobilització clara, els lobbys de les nuclears continuaran construint nous reactors assumint un risc inacceptable. Sense una mobilització constant, creativa i organitzada, els governants no prendran mesures.

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*