La defensa de l’èxit del passat és la principal causa de l’envelliment organitzatiu

Si ens mantenim ancorats en els èxits del passat, en l’Estat del Benestar de fa uns anys, reduint el nostre pensament a la pèrdua de drets i l’oportunisme de les retallades … no aconseguirem sortir de la crisi ni construir res nou.

L’Estat del Benestar europeu és replantejable, millorable, ha de ser diferent. L’organització de la nostra empresa, de la nostra Universitat, del nostre partit polític, del nostre departament, de la nostra ONG … és necessàriament millorable.

No persistim en la idea de mantenir estructures, principis, objectius o metodologies que, encara que aparentment funcionin, ens tenen lligats de mans. Ens hem de reinventar de dalt a baix, sense nostàlgies.

Lluitar pel passat envelleix i fa envellir al nostre entorn organitzatiu. El canvi ens pot rejovenir. El primer, doncs, decidir-se pel futur i deixar enrere l’immobilisme que ens caracteritza. Com més temps triguem a reaccionar (3 mesos, 1 any, 4 anys …) més possibilitats hi ha de quedar-se fora de joc i ser un paràsit social.

 

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*