Èxit de la Marató per la pobresa de TV3

La 1a edició, celebrada el diumenge 27 de maig de 2012 a Catalunya a través de TV3 conclou amb una recaptació superior als 4 milions d’euros, 13 hores de programa i més de 600 activitats populars repartides per tota la geografia del país. Felicitats a l’equip de producció i a tots els col·laboradors, donants i patrocinadors. Felicitats, Catalunya.

Dies abans de la celebració, a través de twitter i facebook, algunes veus van reclamar justes explicacions sobre l’oportunisme d’alguns patrocinadors “socialment poc responsables” i la utilització mediàtica d’alguns polítics en benefici dels seus programes ideològics. Altres opinadors van usar les xarxes socials senzillament per dir que “… les coses no es fan així, es fan aixà …”, pensant que només hi ha una manera de fer les coses.

Independentment de tot això, l’èxit ha estat total. I és d’esperar que hi hagi noves edicions. I n’hi haurà si els opinadors de ploma lleugera i les entitats del Tercer Sector català deixen de lluitar per vells antagonismes i li donen una oportunitat a aquest nou telethon. El 1992, la Marató de TV3 va recaptar poc més d’1 milió d’euros però moltíssimes crítiques. Ja ningú se’n recorda. Fins i tot el 1995 es va crear una fundació per a què el telethon tingués veu pròpia i pogués defensar-se davant TV3 i els seus empleats, davant patrocinadors, polítics, productors, opinadors, hospitals, investigadors …

Estic segur que d’aquí a pocs anys la Marató per la pobresa de TV3 serà esperada i desitjada per les entitats socials del país -com ho és la Marató de TV3 per al món científic-. Però per a això, les entitats socials han de pensar en ella com un simple telethon evitant qualsevol tipus de politització. Les polítiques públiques del país han de discutir-se al Parlament de Catalunya, no davant les càmeres de televisió o a twitter. I si del que es tracta és de treure els colors a TV3 o a algun patrocinador, jo abans m’ho pensaria dues vegades no sigui que tinguem la nostra casa per escombrar …

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*