Signaries per deixar un món millor?

Des de fa uns mesos, Daryl Upsall, un bon coneixedor del fundraising a Espanya, ha llançat una campanya informativa sobre herències i llegats. Proposa als ciutadans que facin testament i que, sense afectar els hereus legítims, s’animin a deixar una part dels seus béns a entitats socials mereixedores de la seva confiança.

Sens dubte, és una aposta valenta i generosa que tots podem fer en algun moment de la nostra vida. Un compromís “a futur”: que una entitat social hereti alguna cosa meva perquè pugui canviar el món quan jo ja no hi sigui. Aquest compromís, aquest llegat (sempre revocable) li serveix a l’entitat social com un aval davant de tercers. I un nombre important de llegats reafirma la seva solvència com a organització.

Mentre que en el món anglosaxó els “donatius planificats” és una pràctica habitual iniciada fa més de 40 anys, no passa el mateix en països mediterranis on la línia successòria (fills a pares) és vigilant, desconfiada i posa traves a la llibertat del testar . Canviarà la tendència?

Aquesta és una de tantes oportunitats per programar la nostra generositat, el llegat solidari, una iniciativa que compta per ara amb la possibilitat de llegar a: Acción contra el Hambre, Alboan, Aldees Infantils SOS, Amigos de los Mayores, Amnistia Internacional, Ajuda en Acció, Cáritas Española, ACNUR Comité Espanyol, CRIS contra el càncer, Entreculturas, Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron-VHIR, Fundació Josep Carreras, Fundació Pasqual Maragall per a la Investigació sobre l’Alzheimer, HelpAge International, Intermón Oxfam, Médicos del Mundo, MedicusMundi, Metges Sense Fronteres, Plan España, Solidaridad Internacional, UNICEF, WWF España.

 

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*