Catalunya guanya: majoria absoluta pel dret a decidir

PROPERAMENT,

REFERÈNDUM

A CATALUNYA

Les Eleccions al Parlament de Catalunya del 25 novembre 2012 han atorgat una àmplia majoria als partits polítics que consideren que el poble català té dret a decidir el seu futur. El 65% dels 135 escons seran ocupats per 87 polítics que promouran el futur referèndum per un estat propi. Convergència i Unió (CiU) ha estat la força més votada amb 50 diputats. Com a segona força segueix Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb 21 diputats. La resta de forces polítiques pel dret a decidir són ICV (13) i CUP (3). La majoria sobiranista (CiU, ERC, CUP, 74 diputats) reforça la veu del milió i mig de ciutadans que van sortir al carrer el passat 11 de setembre. Els partits unionistes -amb Espanya- han obtingut els resultats que vaticinaven les enquestes: PSC, 20 diputats; PP, 19 diputats; i Cs, 9 diputats.

L’anàlisi electoral té múltiples lectures. Però destaca una per damunt de totes. Catalunya guanya. Farà un referèndum encara que Espanya ho prohibeixi. Perquè a la democràcia no la deté res ni ningú. La comunitat internacional vetllarà per a què no s’interrompi el procés democràtic que porti a Catalunya a preguntar-se pel seu futur.

 

 

Aquesta entrada també està disponible en: English, Spanish


Deixa un comentari

*