Storytelling per conscienciar i captar fons

El storytelling (crear una història i explicar-la) pretén aconseguir un vincle emocional amb l’espectador a qui es dirigeix. Si es coneixen les regles, connectar amb la part emocional és senzill: prioritzar les vivències per sobre de les dades; pensar en testimonis abans que en actors; buscar cares desconegudes per explicar històries comuns. Unes històries sempre basades en els temes essencials (la vida i la mort, la salut, el bé i el mal, la seguretat i la por, la veritat i la mentida, l’esperança i la desesperació, l’altruisme i l’egoisme … ).

El storytelling és molt curós en seleccionar qui narra la història o qui assumeix el protagonisme; quin llenguatge s’ha d’utilitzar; quins canals usar per aconseguir visibilitat (un vídeo a través de Youtube, una falca a la ràdio, un grafisme en premsa, una performance en la carrer…).

El 2011, Yolanda Martínez Santiago, una noia de Madrid de 24 anys que va patir un limfoma de Hodgkin, se li va ocórrer un experiment innovador: sortir al carrer i explicar a tothom la seva felicitat per haver superat la malaltia, mentre gravava en vídeo les reaccions de la gent davant la seva alegria. El vídeo es pot veure a http://youtu.be/_GSzsDKM_kE

D’aquest concepte original, Yolanda va decidir compartir la seva idea amb la Fundació Josep Carreras i participar en el vídeo que es mostra a continuació, VALORA LA VIDA (Barcelona, 2012), per sensibilitzar i recaptar fons contra la leucèmia. Yolanda és una de les protagonistes de la història, al costat de Virgínia (32 anys) i Víctor (57). Els 3 comparteixen una mateixa història: van patir una malaltia hematològica maligna i l’han superat. El storytelling els proposa sortir al carrer i transmetre a la societat que la vida és meravellosa.

YouTube Preview Image

El fundraising necessita l’storytelling per millorar els seus nivells d’eficiència perquè, tot i que la ciència ha avançat moltíssim, el 50% de malalts adults de malalties hematològiques i el 25% de nens encara no aconsegueixen superar la batalla. La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia persegueix que la leucèmia sigui una malaltia 100% curable. I aconseguirà més fons com més professionalitzi la forma d’explicar el missatge.

 

 

 

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish


Deixa un comentari

*